Laat ons uw gazon aanleggen, bemesten en maaien

Hebt u geen tijd of zin om zelf uw gazon onder handen te nemen? Wij doen alles voor het gras in uw tuin. Roep Green Feelings ter plaatse voor het aanleggen, bemesten en maaien van uw grasperk.

Daar is het nu de tijd voor, want de lente is in het land. De voorbije jaren kreeg het gras in tuinen het hard te verduren door de warme zomers. Gelukkig heeft de winter het grondwater goed aangevuld, maar op veel plaatsen is het gras niet volledig hersteld.

Maar laat ons beginnen bij het begin: een gloednieuw gazon.

Gazon aanleggen met zaad of met grasmatten

Hebt u pas gebouwd en of hebt u een stukje grond dat u in een mooi gazon wilt laten om toveren? Roep ons erbij, onze groene vingers beginnen al te kriebelen. We zaaien gras, maar evengoed leggen we grasmatten.

Bij het aanleggen van grasmatten ziet u meteen het resultaat: een egale grasmat, overal mooi groen. Laat u gras zaaien, dan hebt u wat meer geduld nodig, maar dat heeft ook zijn charmes.

Wanneer plannen we dan de eerste maaibeurt? Reken bij een gezaaid gazon op een maaibeurt anderhalve maand na het zaaien en bij een direct aangelegde grasmat twee tot vier weken na plaatsing.

Uw gazon aanleggen? Neem contact op.

Goed bemesten geeft uw gazon kracht

Door de klimaatverandering beukt de zon er ’s zomers ongenadig op in. Uw gras kreunt onder de hitte, de grassprietjes lopen ziektes op en de stress krijgt uw hele tuin te pakken.

Wie goed voorbereid is, vangt die ongemakken met de glimlach op.

Bij Green Feelings raden we u dit aan:

  • Laat een staal nemen van de bodem in uw tuin. Een bodemstaal geeft een klare kijk op de toestand onder uw gazon. Het is nuttig om eens om de drie jaar zo’n staalname te laten doen. Bodemstaal nemen? Vraag het ons.
  • Laat uw tuin bemesten. Het is voor een tuin mogelijk om alle weersomstandigheden te overleven, maar toch heeft hij het soms zwaar. Door een verstandige bemesting voorkomt u voedingsproblemen en ziektes. Dankzij een bodemanalyse zijn we in staat de bemesting precies af te stemmen op de samenstelling van de bodem in uw tuin en – meer specifiek – onder uw gazon. Gazon bemesten? Vraag het ons.
  • Laat uw gazon verticuteren en doorzaaien. Vaak ontstaat in gazons een viltlaag, gevormd door afgestorven gazonmaaisel en plantendelen, mossen, mosresten en ander organisch materiaal dat met de wind wordt aangevoerd. Deze viltlaag bedekt de bodem als het ware met een deken. Voedingsstoffen raken daardoor moeilijker aan de wortels van de gazon. Wij kammen het vilt eruit, verluchten uw gazon en verwijderen de dode stukken. Daarna bewerken we het gras met een doorzaaimachine: deze zaait jonge graszaadjes tussen de bestaande grasplantjes. Bij Green Feelings beschikken we over de juiste machines, zodat de zaadjes ook afgedekt worden en alle kans krijgen om uit te komen. Resultaat: op de kale plaatsen groeit geen onkruid maar gras, uw gazon verjongt en bovendien krijgen onkruid en mos geen kans om zich opnieuw te ontwikkelen. Een verjongingskuur voor uw gazon? Reserveer nu.

Gras maaien doet gras groeien

Een flinke maaibeurt houdt uw gazon netjes, maar geeft het gras een nieuwe impuls om te gaan groeien. We komen op geregelde tijdstippen ter plaatse en nemen uw grasperk onder handen: het hele oppervlak egaal gemaaid en de randjes strak getrimd, zo ziet uw groen er weer prachtig uit.

Gazon maaien? Nu is het tijd!

Geef uw hele tuin een opfrisbeurt

Terwijl we uw gazon in orde brengen, waarom dan ook niet de tuin lenteklaar maken? Schakel Green Feelings in om:

onkruid te bestrijden: nu is het nog beheersbaar, maar als het een groeischeut krijgt, loopt u het risico dat onkruid uw planten overwoekert. Natuurlijk doen we alles op een milieuvriendelijke manier.

geknakte takken te verwijderen: het heeft deze winter flink gestormd en we zien dat sommige takken nogal losjes aan bomen of struiken hangen. Beter nu aanpakken dan wachten tot het nog eens flink waait.

de bodem te frezen: ideaal om de grond om te gooien en klaar te maken voor nieuwe begroeiing.

groen bij of aan te planten: denk aan nieuwe bloemen, planten of groentebedjes – lekker als u ’s zomers een tomaatje, salade of wortel uit eigen tuin kunt eten.

Wilt u ook zo’n opgefriste tuin? Neem contact op.

Vraag hulp om het zelf te doen

Bij Green Feelings geven we doe-het-zelvers graag goede raad. We stellen u ook in staat om professioneel materiaal voor aantrekkelijke prijzen aan te kopen.

Inspireert het lentezonnetje u om zelf aan de slag te gaan, maar hebt u deskundig groenadvies nodig?

Neem contact op.